Kreditna linija EFSE za Intesa Sanpaolo banku u Bosni i Hercegovini

Bez autora
Apr 09 2010

Evropski fond za jugoistočnu Europu (EFSE), svjetski najveći mikrofinansijski investicioni fond, odobrio je novu kreditnu liniju Inteza Sanpaolo banci u Bosni i Hercegovini od šest miliona eura, namijenjenih rješavanju stambenog pitanja stanovnika BIH. Podrška stambenom finansiranju na tržištu BIH je dio strategije EFSE i podrazumjeva unaprijeđenje pristupa kreditima za poboljšanje stambenih uslova za stanovništvo sa niskim prihodima. Inteza Sanpaolo banka od 2000. godine ostvaruje uspješnu saradnju sa EFSE. Ova nova kreditna linija od šest miliona eura namijenjena je za finansiranje stambenih kredita za fizička lica. Namjera nam je da našim klijentima ponudimo kvalitetnije finansijske izvore i jednostavnije uslove, s ciljem rješavanja njihovih stambenih pitanja.

Kreditna linija EFSE za Intesa Sanpaolo banku u Bosni i HercegoviniEvropski fond za jugoistočnu Europu (EFSE), svjetski najveći mikrofinansijski investicioni fond, odobrio je novu kreditnu liniju Inteza Sanpaolo banci u Bosni i Hercegovini od šest miliona eura, namijenjenih rješavanju stambenog pitanja stanovnika BIH, saopćila je danas ta banka.

Podrška stambenom finansiranju na tržištu BIH je dio strategije EFSE i podrazumjeva unaprijeđenje pristupa kreditima za poboljšanje stambenih uslova za stanovništvo sa niskim prihodima, navedeno je u saopćenju.

- Inteza Sanpaolo banka od 2000. godine ostvaruje uspješnu saradnju sa EFSE. Ova nova kreditna linija od šest miliona eura namijenjena je za finansiranje stambenih kredita za fizička lica. Namjera nam je da našim klijentima ponudimo kvalitetnije finansijske izvore i jednostavnije uslove, s ciljem rješavanja njihovih stambenih pitanja, izjavio je direktor Inteza Sanpaolo banke u BiH Almir Krkalić.

Ukupne kreditne linije koje je EFSE odobrio banci iznose 25 miliona eura, što podrazumjeva fondove za kreditiranje mikro i malih preduzeća, kao pojedinaca i familija za unaprijeđenje stambenog pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik